Tervetuloa taidoon

Uusi harrastaja, aloita taido kuntokamppailuryhmässä.


MITÄ TARKOITTAA KUNTOKAMPPAILU?

Treeneissä pääpaino on kuntoa ja kehonhallintaa kehittävissä harjoitteissa. Taidotekniikoista tehdään yksinkertaisia perusversioita ja helppoja pariharjoitteita. Kaikissa harjoituksissa on lämmittely, kamppailullinen osuus ja kunto-osuus. Treeneissä kaikilla asusteena verkkarit ja t-paita. Ryhmä sopii hyvin aloittelijoille, taidosalille palaavalle sekä aktiivisesti treenaaville oheisharjoitteluksi. Kuntotaidossa alaikäraja on 12 vuotta, mutta nuorempi voi osallistua vanhemman sisaruksen tai vanhempien kanssa.

MILLOIN PÄÄSEE MUKAAN?

Kuntotaidoon otetaan keväällä 2023 mukaan uusia harrastajia lauantaina 21.1, 25.2 ja 25.3.

MITEN ILMOITTAUDUN

Ilmoittaudu kurssille (4 kk) oheisessa linkissä: https://www.suomisport.fi/events/dc77f398-7398-414c-a6aa-0e53810b49c9

SuomiSportin ilmoittautumisessa voit valita harjoituskerran jolla aloitat taidon. Linkissä on vain aloituskerrat. Harjoitukset ovat koko kevään lauantaisin 13-14.

SUOMISPORT

SuomiSport on jäsenpalvelu, jossa pääset ilmoittautumaan erilaisiin tapahtumiin ja maksamaan jäsenmaksun, hankkimaan lisenssin ja tarvittaessa tapaturmavakuutuksen.

Huoltaja rekisteröi ensin itsesi ja sen jälkeen lisää itsellesi lapsi. Tämän jälkeen pääset ilmoittamaan helposti lapsesi tapahtumiin. Ensi kertaa SuomiSportissa, katso ohje kirjautumiseen tästä

HARJOITUKSET

Kuntotaidoharjoitukset on Auralight kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, Nummela, lauantaisin klo 13-14 judotatamilla. Harjoituskäyntejä seurataan Nimenhuudolla. Oheisella linkillä pääset liittymään kumakain Nimenhuutoon: https://kumakai.nimenhuuto.com/public_join. Ilmoittauduthan ajoissa treeneihin, jotta ohjaaja tietää keitä harjoituksissa on paikalla.

SALILLE SAAPUMINEN

Harjoitukset ovat Auralight kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, 03100 Nummela. Tulethan treeneihin mieluusti noin 5-10 min ennen harjoituksen alkua jotta ehdit pestä jalat pukuhuoneessa. Ulkokengät jätetään aulassa olevan kenkätelineeseen. Pukuhuonekäytävän päässä on ovi saliin. Ensimmäinen tatamialue on judotatami ja taempi taekwondotatami. Lauantain harjoitukset ovat judotatamilla.

Ensimmäisellä harjoituskerralla ohjaaja on vastaanottamassa ja neuvomassa aulassa.

HARJOITUSASU

Harjoitusasuksi sopii verkkarit ja t-paita. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Korut ja arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Älä jätä mitään arvoesineitä pukuhuoneeseen. Mukaan kannattaa ottaa jalkapyyhe ja juomapullo sekä sisätossut. Muistathan laittaa kännykän äänettömälle.

KUINKA PÄÄSEN MUKAAN MUIHIN HARJOITUKSIIN

Kun taidon tekniikat tulevat tutuksi voit käydä myös muissa harjoituksissa. Voit kysyä harjoitusten ohjaajalta koska voit lähteä mukaan muihin treeneihin,. Muihin treeneihin ei ole pakko siirtyä ja voit treenata halutessasi vain kuntotaidoryhmässä.

TAIDOPUVUT

Kuntokamppailuryhmässä treenataan verkkareissa ja t-paidassa.

Vasta kun alat treenaamaan muissa harjoituksissa ja haluat suorittaa taidovöitä tarvitset kamppailupuvun. Puvun voit ostaa käytettynä. Esim. tori.fi palvelussa on yleensä aina pukuja myynnissä. Myös kokovalkoinen kamppailuasu käy puvuksi. Taidopukuja tilataan keskitetysti pari kertaa vuodessa.

LISENSSI JA TAPATURMAVAKUUTUS

Kaikilla harrastajilla tulee olla Suomen Karateliiton harrastajalisenssin 10 eur, jonka voit ostaa Suomisportista. Kirjauduttuasi sisään pääset ostamaan lisenssin kohdasta osta lisenssejä. Valitse lajiksi taido ja seuraksi Nummelan Kumakai. Samalla voit hankkia myös tapaturmavakuutuksen, ellei sinulla jo ole kamppailulajeja kattavaa tapaturma vakuutusta. Aloittelijalle sopii esimerkiksi edullinen peruskurssilisenssi. Seura ei vakuuta harrastajia.

VYÖKOKEET

Kamppailulajeissa perinteisesti suoritetaan vyöarvoja vyökokeissa. Vyökokeeseen ei ole pakko mennä, mutta suurin osa harrastajista haluaa vyöarvoja suorittaa. Taidossa vyökokeita on yleensä vuoden - kahden välein, eli hieman harvemmin kuin muissa lajeissa. Yleensä ensimmäinen vyökoe on noin 8-12 kk kuluessa harrastamisen aloittamisesta. Vyökokeessa tehdään liikesarja sekä parin kanssa ennalta suunniteltu askelottelu eli kobo.