Oletko kiinnostunut aloittamaan taidon

MITEN ILMOITTAUDUN MUKAAN?

Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä tai ottamalla kuvan oheisesta qr-koodista. (Ilmoittautumisten hallinta on Suomisportissa).

Alla vastauksia yleisimpiin kysymyksin

MITÄ TARKOITTAA ALKEISRYHMÄ?

Alkeisryhmän harjoituksissa pääpaino on kuntoa ja kehonhallintaa kehittävissä harjoitteissa. Taidotekniikoista tehdään yksinkertaisia perusversioita ja helppoja pariharjoitteita. Kaikissa harjoituksissa on lämmittely, kamppailullinen osuus ja kunto-osuus. Asusteena kaikilla verkkarit ja t-paita. Ryhmä sopii hyvin uusille harrastajille tai vaikka taidosalille palaavalle pidemmän tauon jälkeen. Ryhmässä alaikäraja on 12 vuotta.

MILLOIN PÄÄSEE MUKAAN?

Uusi ryhmä alkaa 31.8. klo 17.30.

MILLOIN ON HARJOITUKSET?

Alkeiskurssi harjoittelee taekwondo-tatamilla torstaisin klo 17.30-18.30.

MISSÄ HARJOITUKSET OVAT?

Harjoitukset pidetään Auralight Kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, 03100 Nummela.

Tulethan treeneihin mieluusti noin 5-10 min ennen harjoituksen alkua jotta ehdit pestä jalat pukuhuoneessa. Ulkokengät jätetään aulassa olevan kenkätelineeseen. Pukuhuonekäytävän päässä on ovi saliin. Hallilla on useampi alue. Ensimmäinen tatamialue on judotatami ja taempi taekwondotatami. Ensimmäisillä harjoituskerroilla ohjaaja on vastaanottamassa ja neuvomassa aulassa.

MITÄ ALKEISKURSSI MAKSAA?

Ensimmäiset pari kertaa ovat ilmaisia, sen jälkeen sinulle löydät kurssimaksun kirjauduttuasi SuomiSporttiin. Syksyn kurssi maksaa 50 eur/hlö. Mikäli aloitat kaverin kanssa hinta on teille kummallekin 40 eur/hlö. Hinta sisältää liiton lisenssimaksun mutta ei tapaturma vakuutusta.

Huom! Seura ei vakuuta harrastajia. Kun aloitat taidon eikä itselläsi ole kamppailulajeja kattavaa tapaturmavakuutusta, voit ostaa Suomisportissa esim Karateliiton edullisen peruskurssin tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa ostopäivästä 6 kk tai omasta vakuutusyhtiöstäsi

MISSÄ ASUSSA HARJOITELLAAN?

Harjoitusasuksi sopii verkkarit ja t-paita. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Korut ja arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Älä jätä mitään arvoesineitä pukuhuoneeseen. Mukaan kannattaa ottaa jalkapyyhe ja juomapullo. Muistathan laittaa kännykän äänettömälle.

KOSKA TAIDOPUVUT HANKITAAN?

Kun alat treenaamaan muissa harjoituksissa ja haluat suorittaa taidovöitä tarvitset kamppailupuvun. Taidopuvun voit ostaa myös käytettynä. Esim. tori.fi palvelussa on yleensä aina pukuja myynnissä. Myös kokovalkoinen kamppailuasu käy puvuksi. Taidopukuja tilataan keskitetysti pari kertaa vuodessa.

TARVITSENKO LISENSSIN JA TAPATURMAVAKUUTUKSEN?

Kaikilla harrastajilla tulee olla Suomen Karateliiton harrastajalisenssi 10 eur. Tämä laskutetaan ensimmäisenä syksynä kurssimaksun yhteydessä. Jatkossa kukin ostaa lisenssin suoraan Suomisportissa.

Seura ei vakuuta harrastajia. Tapaturmavakuutuksen voit hankkia omasta vakuutusyhtiöstä tai voit ostaa Suomisportissa Karateliiton tapaturmavakuutuksen, esim aloittelijoille tarkoitetun peruskurssivakuutuksen. Kun ostat vakuutuksen valitse lajiksi taido ja seuraksi Nummelan Kumakai ja valitse sopiva vakuutusvaihtoehto. Tarvitset tapahturmavakuutuksen jos osallistut leireille, kilpailuihin tai muihin taidotapahtumiin.

KOSKA ON VYÖKOKEITA?

Kamppailulajeissa perinteisesti suoritetaan vyöarvoja vyökokeissa. Vyökokeeseen ei ole pakko mennä, mutta suurin osa harrastajista haluaa vyöarvoja suorittaa. Taidossa vyökokeita on yleensä vuoden - kahden välein, eli hieman harvemmin kuin muissa lajeissa. Yleensä ensimmäinen vyökoe - purppura vyö - on noin 8-12 kk kuluessa harrastamisen aloittamisesta. Vyökokeessa tehdään liikesarja sekä parin kanssa ennalta suunniteltu askelottelu eli kobo. Ensimmäiset vyökokeet suoritetaan paikallisissa vyökokeissa. Vyökokeet maksavat noin 40 - 50 eur, vyöarvosta riippuen.

MIKÄ ON SUOMISPORT?

SuomiSport on jäsenpalvelu, jossa pääset ilmoittautumaan erilaisiin tapahtumiin ja maksamaan seuran jäsenmaksun, hankkimaan lisenssin ja tarvittaessa tapaturmavakuutuksen.

Huoltaja rekisteröi ensin itsesi ja sen jälkeen lisää itsellesi lapsi. Tämän jälkeen pääset ilmoittamaan helposti lapsesi tapahtumiin.

Suomisport löytyy osoitteesta info.suomisport.fi

MIHIN NIMENHUUTOA KÄYTETÄÄN?

Seurassamme seurataan harjoituskäyntejä Nimenhuudolla. Tieto harjoituksiin ilmoittautuneista helpottaa ohjaajia ja opettajia suuntaamaan harjoitukset osallistujille ja saamme tarvittavaa tilastotietoa myös avustushakemuksiin.

Oheisella linkillä pääset liittymään kumakain Nimenhuutoon: https://kumakai.nimenhuuto.com/public_join. Klikkaathan itsesi ajoissa treeneihin mieluusti viimeistään tuntia ennen harjoituksen alkua, jotta ohjaaja tietää keitä harjoituksissa on paikalla.

KUINKA PÄÄSEN MUKAAN MUIHIN HARJOITUKSIIN?

Kun taidon tekniikat ja taidon perusteet tulevat tutuksi voit käydä myös muissa harjoituksissa tyypillisesti muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen.