Oletko kiinnostunut aloittamaan taidon

MITEN ILMOITTAUDUN MUKAAN?

Ilmoittaudu kurssille ennen ensimmäistä kertaasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen treenit.kumakai@gmail.com. Kerrothan viestissä yhteystietosi sekä syntymäaikasi.

MITÄ TARKOITTAA ALKEISRYHMÄ?

Alkeisryhmän harjoituksissa pääpaino on kuntoa ja kehonhallintaa kehittävissä harjoitteissa. Taidotekniikoista tehdään yksinkertaisia perusversioita ja helppoja pariharjoitteita. Kaikissa harjoituksissa on lämmittely, kamppailullinen osuus ja kunto-osuus. Asusteena kaikilla verkkarit ja t-paita. Ryhmä sopii hyvin uusille harrastajille tai vaikka taidosalille palaavalle pidemmän tauon jälkeen. Ryhmässä alaikäraja on vuoden aikana 12 vuotta täyttävät.

MILLOIN PÄÄSEE MUKAAN?

Uusi ryhmä alkaa elo-syyskuussa. Mukaan pääset myöhemminkin, jos et pääse paikalle aloituskerralla.

MILLOIN ON HARJOITUKSET?

Alkeiskurssi harjoittelee taekwondo-tatamilla tiistaisin 19.30-20.30 ja torstaisin klo 17.30-18.30.

MISSÄ HARJOITUKSET OVAT?

Harjoitukset pidetään Auralight Kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, 03100 Nummela.

Tulethan treeneihin mieluusti noin 5-10 min ennen harjoituksen alkua jotta ehdit pestä jalat pukuhuoneessa. Ulkokengät jätetään aulassa olevan kenkätelineeseen. Pukuhuonekäytävän päässä on ovi saliin. Hallilla on useampi alue. Ensimmäinen tatamialue on judotatami ja taempi taekwondotatami. Ensimmäisillä harjoituskerroilla ohjaaja on vastaanottamassa ja neuvomassa aulassa.

MITÄ ALKEISKURSSI MAKSAA?

Ensimmäiset kaksi kertaa ovat ilmaisia, sen jälkeen saat ohjeet kurssimaksun maksamiseen. Maksathan maksun ennen kolmannelle kerralle tuloa. Kurssi maksaa 80 eur/hlö ja sillä saat harjoitella puolivuotta. Hinta sisältää liiton lisenssimaksun mutta ei tapaturmavakuutusta.

Huom! Seura ei vakuuta harrastajia. Kun aloitat taidon eikä itselläsi ole kamppailulajeja kattavaa tapaturmavakuutusta, voit ostaa Suomisportissa esim Karateliiton edullisen peruskurssin tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa ostopäivästä 6 kk tai omasta vakuutusyhtiöstäsi

MISSÄ ASUSSA HARJOITELLAAN?

Harjoitusasuksi sopii verkkarit ja t-paita. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Korut ja arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Älä jätä mitään arvoesineitä pukuhuoneeseen. Mukaan kannattaa ottaa jalkapyyhe ja juomapullo. Muistathan laittaa kännykän äänettömälle.

KOSKA TAIDOPUVUT HANKITAAN?

Kun alat treenaamaan muissa harjoituksissa ja haluat suorittaa taidovöitä tarvitset kamppailupuvun. Taidopuvun voit ostaa myös käytettynä. Esim. tori.fi palvelussa on yleensä aina pukuja myynnissä. Myös kokovalkoinen kamppailuasu käy puvuksi. Taidopukuja tilataan keskitetysti pari kertaa vuodessa.

TARVITSENKO LISENSSIN JA TAPATURMAVAKUUTUKSEN?

Kaikilla harrastajilla tulee olla Suomen Karateliiton harrastajalisenssi 15 eur. Tämä sisältyy kautena jäsenmaksun yhteyteen. Jatkossa kukin ostaa lisenssin ja mahdollisen vakuutuksen suoraan Suomisportissa.

Seura ei vakuuta harrastajia. Tapaturmavakuutuksen voit hankkia omasta vakuutusyhtiöstä tai voit ostaa Suomisportissa Karateliiton tapaturmavakuutuksen, esim aloittelijoille tarkoitetun peruskurssivakuutuksen. Kun ostat vakuutuksen valitse lajiksi taido ja seuraksi Nummelan Kumakai ja valitse sopiva vakuutusvaihtoehto. Tarvitset tapahturmavakuutuksen jos osallistut leireille, kilpailuihin tai muihin taidotapahtumiin.

KOSKA ON VYÖKOKEITA?

Kamppailulajeissa perinteisesti suoritetaan vyöarvoja vyökokeissa. Vyökokeeseen ei ole pakko mennä, mutta suurin osa harrastajista haluaa vyöarvoja suorittaa. Taidossa vyökokeita on yleensä vuoden - kahden välein, eli hieman harvemmin kuin muissa lajeissa. Yleensä ensimmäinen vyökoe - purppura vyö - on noin 8-12 kk kuluessa harrastamisen aloittamisesta. Vyökokeessa tehdään liikesarja sekä parin kanssa ennalta suunniteltu askelottelu eli kobo. Ensimmäiset vyökokeet suoritetaan paikallisissa vyökokeissa. Vyökokeet maksavat noin 40 - 50 eur vyöarvosta riippuen.

MIHIN NIMENHUUTOA KÄYTETÄÄN?

Seurassamme seurataan harjoituskäyntejä Nimenhuudolla. Tieto harjoituksiin ilmoittautuneista helpottaa ohjaajia ja opettajia suuntaamaan harjoitukset osallistujille ja saamme tarvittavaa tilastotietoa myös avustushakemuksiin.

Oheisella linkillä pääset liittymään kumakain Nimenhuutoon: https://kumakai.nimenhuuto.com/public_join. Klikkaathan itsesi ajoissa treeneihin mieluusti viimeistään tuntia ennen harjoituksen alkua, jotta ohjaaja tietää keitä harjoituksissa on paikalla.

MIKÄ ON SUOMISPORT?

SuomiSport on jäsenpalvelu, jossa pääset ilmoittautumaan erilaisiin taido tapahtumiin ja maksamaan seuran jäsenmaksun, hankkimaan lisenssin ja tarvittaessa tapaturmavakuutuksen.

Huoltaja rekisteröi ensin itsesi ja sen jälkeen lisää itsellesi lapsi. Tämän jälkeen pääset ilmoittamaan helposti lapsesi tapahtumiin.

Suomisport löytyy osoitteesta info.suomisport.fi.

KUINKA PÄÄSEN MUKAAN MUIHIN HARJOITUKSIIN?

Kun taidon tekniikat ja taidon perusteet tulevat tutuksi voit käydä myös muissa harjoituksissa. Kurssiohjaajasi kertovat sinulle koska voit alkaa harjoittelemaan myös tiistain vuorolla. Tyypillisesti tämä tapahtuu noin 3 kk harjoittelun jälkeen (noin 10-12 harjoituskäyntiä alkeiskurssilla).