Tervetuloa taidoon

Uusi harrastaja, aloita taido kuntokamppailuryhmässä.


MITÄ TARKOITTAA KUNTOKAMPPAILU?

Treeneissä pääpaino on kuntoa ja kehonhallintaa kehittävissä harjoitteissa. Taidotekniikoista tehdään yksinkertaisia perusversioita ja helppoja pariharjoitteita. Kaikissa harjoituksissa on lämmittely, kamppailullinen osuus ja kunto-osuus. Treeneissä kaikilla asusteena verkkarit ja t-paita. Ryhmä sopii hyvin aloittelijoille, taidosalille palaavalle sekä aktiivisesti treenaaville oheisharjoitteluksi. Kuntotaidossa alaikäraja on 12 vuotta, mutta nuorempi voi osallistua vanhemman sisaruksen tai vanhempien kanssa.

MILLOIN PÄÄSEE MUKAAN?

Kuntotaidoon otetaan mukaan uusia harrastajia elokuussa. Lisätietoa lähempänä aloitusta

MITEN ILMOITTAUDUN

Rekisteröidy harjoittelijaksi https://kumakai.nimenhuuto.com/public_join.

Kun olet tutustunut taidoon saat liittymislinkin seuran jäseneksi SuomiSporttiin.

Ensimmäiset pari kertaa ovat ilmaisia, sen jälkeen sinulle toimitetaan 4 kk jäsenmaksun linkki (60 eur), jossa jäsenmaksu on 50 eur ja Karateliiton pakollinen lisenssi 10 eur.

Huom! Seura ei vakuuta harrastajia. Kun aloitat taidon eikä itselläsi ole kamppailulajeja kattavaa tapaturmavakuutusta, voit ostaa Suomisportissa esim Karateliiton edullisen peruskurssin tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa ostopäivästä 6 kk tai omasta vakuutusyhtiöstäsi

SUOMISPORT

SuomiSport on jäsenpalvelu, jossa pääset ilmoittautumaan erilaisiin tapahtumiin ja maksamaan jäsenmaksun, hankkimaan lisenssin ja tarvittaessa tapaturmavakuutuksen.

Huoltaja rekisteröi ensin itsesi ja sen jälkeen lisää itsellesi lapsi. Tämän jälkeen pääset ilmoittamaan helposti lapsesi tapahtumiin. Ensi kertaa SuomiSportissa, katso ohje kirjautumiseen tästä

HARJOITUKSET

Kuntotaidoharjoitukset on Auralight kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, Nummela. Harjoituskäyntejä seurataan Nimenhuudolla. Oheisella linkillä pääset liittymään kumakain Nimenhuutoon: https://kumakai.nimenhuuto.com/public_join. Ilmoittauduthan ajoissa treeneihin, jotta ohjaaja tietää keitä harjoituksissa on paikalla.

SALILLE SAAPUMINEN

Harjoitukset ovat Auralight kamppailuareenalla osoitteessa Juurakkotie 6, 03100 Nummela. Tulethan treeneihin mieluusti noin 5-10 min ennen harjoituksen alkua jotta ehdit pestä jalat pukuhuoneessa. Ulkokengät jätetään aulassa olevan kenkätelineeseen. Pukuhuonekäytävän päässä on ovi saliin. Ensimmäinen tatamialue on judotatami ja taempi taekwondotatami. Lauantain harjoitukset ovat judotatamilla.

Ensimmäisellä harjoituskerralla ohjaaja on vastaanottamassa ja neuvomassa aulassa.

HARJOITUSASU

Harjoitusasuksi sopii verkkarit ja t-paita. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Korut ja arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Älä jätä mitään arvoesineitä pukuhuoneeseen. Mukaan kannattaa ottaa jalkapyyhe ja juomapullo sekä sisätossut. Muistathan laittaa kännykän äänettömälle.

KUINKA PÄÄSEN MUKAAN MUIHIN HARJOITUKSIIN

Kun taidon tekniikat tulevat tutuksi voit käydä myös muissa harjoituksissa. Voit kysyä harjoitusten ohjaajalta koska voit lähteä mukaan muihin treeneihin,. Muihin treeneihin ei ole pakko siirtyä ja voit treenata halutessasi vain kuntotaidoryhmässä.

TAIDOPUVUT

Kuntokamppailuryhmässä treenataan verkkareissa ja t-paidassa.

Vasta kun alat treenaamaan muissa harjoituksissa ja haluat suorittaa taidovöitä tarvitset kamppailupuvun. Puvun voit ostaa käytettynä. Esim. tori.fi palvelussa on yleensä aina pukuja myynnissä. Myös kokovalkoinen kamppailuasu käy puvuksi. Taidopukuja tilataan keskitetysti pari kertaa vuodessa.

LISENSSI JA TAPATURMAVAKUUTUS

Kaikilla harrastajilla tulee olla Suomen Karateliiton harrastajalisenssi 10 eur. Tämä laskutetaan ensimmäisenä vuonna jäsenmaksun yhteydessä. Seura ei vakuuta harrastajia. Tapaturmavakuutuksen voit hankkia omasta vakuutusyhtiöstä tai voit ostaa Suomisportissa Karateliiton tapaturmavakuutuksen, esim aloittelijoille tarkoitetun peruskurssivakuutuksen. Kun ostat vakuutuksen valitse lajiksi taido ja seuraksi Nummelan Kumakai ja valitse sopiva vakuutusvaihtoehto.

VYÖKOKEET

Kamppailulajeissa perinteisesti suoritetaan vyöarvoja vyökokeissa. Vyökokeeseen ei ole pakko mennä, mutta suurin osa harrastajista haluaa vyöarvoja suorittaa. Taidossa vyökokeita on yleensä vuoden - kahden välein, eli hieman harvemmin kuin muissa lajeissa. Yleensä ensimmäinen vyökoe on noin 8-12 kk kuluessa harrastamisen aloittamisesta. Vyökokeessa tehdään liikesarja sekä parin kanssa ennalta suunniteltu askelottelu eli kobo.