SEURAN HISTORIA

Nummelan Kumakai ry perustettiin elokuussa 2002. Perustajajäseninä ovat Elisa Rousu, Kimmo Kivistö, Liisa Kivistö ja Mikko Suhonen. Kaikki perustajajäsenet olivat muuttaneet Vihtiin vuoden 2002 aikana ja aktiivisina taidokoina halusivat perustaa paikkakunnalle taidoseuran. Harjoitusvuorot saatiin Oinasjoen koululta, jonne seura otettiin erittäin hyvin vastaan.

Ensimmäinen alkeiskurssi alkoi syksyllä 2003 ja erittäin suuren innostuksen vuoksi myös alle 13-vuotiaille junioreille aloitettiin oma ryhmä. Seura hankki käytettyjä tatameita ja alusta saakka seura pääsikin harjoittelemaan tatamialustalla.

Kuoppanummen koulukeskuksen valmistuttua, seura otti aluksi sieltä yhden ajan. Kiinteä tatamialue mahdollistui juuri ennen joulua 2005, jolloin Kumakain vanhojen tatameiden lisäksi hankittiin Vihdin Taekwondon kanssa 26 uutta tatamia jolloin koko sali saatiin katetuksi. Samalla keskitettiin seuran harjoitukset kokonaan kamppailusaliin. Tatamit ovat siis edelleen seurojen omistuksessa, mutta alue on niin koulun kuin muiden salivuorojen käyttäjien käytössä.

Nummelan Kumakai ry on erittäin aktiivinen lähes 70 jäsenen seura. Seura on myös menestynyt kohtuudella kansallisissa kuin arvokisoissakin.